ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ В АГРАРНО-ІНДУСТРІАЛЬНІЙ ДЕРЖАВІ
Ключові слова:
Ресторанна справа, сфера послуг, платоспроможний попит, прямі іноземні інвестиції, продуктивність праці.Анотація
Обґрунтовано роль сфери послуг в розвитку національної економіки країни. Доведено, що штучне культивування сфери послуг в умовах деградації галузевої структури та скорочення ефективного сукупного попиту не може вивести її у ранг локомотива економічного розвитку. Методологічно обґрунтовано авторську позицію щодо синергії рівня доходів домогосподарств, структури їх витрат, інвестиційної привабливості країни та продуктивності праці в її економіці. Зазначено, що сегменту сфери послуг, безпосередньо спрямованому на особу, також властива техніко-технологічна інноваційність, яка виявляється у поглибленні персонізації надання послуг громадського харчування.
Класифікація за JEL: D1, О14.
Посилання
Динамика ресторанного рынка Украины в 2011–2015 годах [Электронный ресурс]. – Режим доступа : https://mresearcher.com/2016/03/dinamikarestorannogo-rynka-ukrainy-v-2011-2015-godah.html.
Індекс інвестиційної привабливості України почав стагнувати [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://www.epravda.com.ua/news/2017/12/19/632314/.
Какой должна быть доля государства в экономике [Электронный ресурс]. – Режим доступа : https://lb.ua/economics/2015/12/08/322795_kakoy_dolzhna_dolya_gosudarstva.html.
МВФ про підвищення «мінімалки»: можливостей для збільшення видатків немає [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://www.epravda.com.ua/news/2018/04/19/636150/.
На що витрачають кошти домогосподарства України та ЄС [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://edclub.com.ua/analityka/na-shchovytrachayut-koshty-domogospodarstva-ukrayiny-ta-yes.html.
Оце так: за 20 років кількість чиновників в Україні в ході «скорочень» збільшилася в 6 разів, – експерт [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://patrioty.org.ua/politic/otse-tak-za-20-rokiv-kilkist-chynovnykiv-v-ukrainiv-khodi-skorochen-zbilshylasia-v-6-raziv--ekspert-102646.html.
Рева озвучив кількість працюючих в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2154419-reva-ozvucivkilkist-pracuucih-v-ukraini.html.
Реалії банківської реформи [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://censor.net.ua/b1105252.
Рестораны Парижа [Электронный ресурс]. – Режим доступа : http://www.vparis.net/restorany-parizha/.
Романчук Р. Выживаемость в сегменте японской кухни очень сложная [Электронный ресурс]. – Режим доступа : http://kontrakty.ua/article/88018.
Росія урізає витрати на чемпіонат світу з футболу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://www.unian.ua/world/1038074-rosiya-urizaevitrati-na-chempionat-svitu-z-futbolu.html.
Україна – на 15 місці в рейтингу інвестпривабливості за кількістю робочих місць [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://lviv.com/lab/ukrayinana-15-mistsi-v-rejtyngu-investpryvablyvosti-za-kilkistyu-robochyh-mists/.
How to Open and Run a Successful Restaurant by Christopher EgertonThomas. – Wiley. – 3-th edition. – 2005. – Oct. 10.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з наступними умовами:
- Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.
- Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).