ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ В АГРАРНО-ІНДУСТРІАЛЬНІЙ ДЕРЖАВІ

Автор(и)

Ключові слова:

Ресторанна справа, сфера послуг, платоспроможний попит, прямі іноземні інвестиції, продуктивність праці.

Анотація

Обґрунтовано роль сфери послуг в розвитку національної економіки країни. Доведено, що штучне культивування сфери послуг в умовах деградації галузевої структури та скорочення ефективного сукупного попиту не може вивести її у ранг локомотива економічного розвитку. Методологічно обґрунтовано авторську позицію щодо синергії рівня доходів домогосподарств, структури їх витрат, інвестиційної привабливості країни та продуктивності праці в її економіці. Зазначено, що сегменту сфери послуг, безпосередньо спрямованому на особу, також властива техніко-технологічна інноваційність, яка виявляється у поглибленні персонізації надання послуг громадського харчування.

Класифікація за JEL: D1, О14.

Біографія автора

Юрій ГУМЕНЮК, Тернопільський національний економічний університет

докт. екон. наук, доцент, завідувач кафедри міжнародного туризму та гостинності

Посилання

Динамика ресторанного рынка Украины в 2011–2015 годах [Электронный ресурс]. – Режим доступа : https://mresearcher.com/2016/03/dinamikarestorannogo-rynka-ukrainy-v-2011-2015-godah.html.

Індекс інвестиційної привабливості України почав стагнувати [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://www.epravda.com.ua/news/2017/12/19/632314/.

Какой должна быть доля государства в экономике [Электронный ресурс]. – Режим доступа : https://lb.ua/economics/2015/12/08/322795_kakoy_dolzhna_dolya_gosudarstva.html.

МВФ про підвищення «мінімалки»: можливостей для збільшення видатків немає [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://www.epravda.com.ua/news/2018/04/19/636150/.

На що витрачають кошти домогосподарства України та ЄС [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://edclub.com.ua/analityka/na-shchovytrachayut-koshty-domogospodarstva-ukrayiny-ta-yes.html.

Оце так: за 20 років кількість чиновників в Україні в ході «скорочень» збільшилася в 6 разів, – експерт [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://patrioty.org.ua/politic/otse-tak-za-20-rokiv-kilkist-chynovnykiv-v-ukrainiv-khodi-skorochen-zbilshylasia-v-6-raziv--ekspert-102646.html.

Рева озвучив кількість працюючих в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2154419-reva-ozvucivkilkist-pracuucih-v-ukraini.html.

Реалії банківської реформи [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://censor.net.ua/b1105252.

Рестораны Парижа [Электронный ресурс]. – Режим доступа : http://www.vparis.net/restorany-parizha/.

Романчук Р. Выживаемость в сегменте японской кухни очень сложная [Электронный ресурс]. – Режим доступа : http://kontrakty.ua/article/88018.

Росія урізає витрати на чемпіонат світу з футболу [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://www.unian.ua/world/1038074-rosiya-urizaevitrati-na-chempionat-svitu-z-futbolu.html.

Україна – на 15 місці в рейтингу інвестпривабливості за кількістю робочих місць [Електронний ресурс]. – Режим доступу : https://lviv.com/lab/ukrayinana-15-mistsi-v-rejtyngu-investpryvablyvosti-za-kilkistyu-robochyh-mists/.

How to Open and Run a Successful Restaurant by Christopher EgertonThomas. – Wiley. – 3-th edition. – 2005. – Oct. 10.

##submission.downloads##

Опубліковано

17.03.2020

Як цитувати

ГУМЕНЮК, Юрій. «ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ В АГРАРНО-ІНДУСТРІАЛЬНІЙ ДЕРЖАВІ». Журнал європейської економіки, вип. 18, вип. 4, Березень 2020, с. 416-28, https://jeej.wunu.edu.ua/index.php/ukjee/article/view/1426.

Номер

Розділ

МІКРОЕКОНОМІКА