ЕКОНОМІЧНІ ІНТЕРЕСИ УКРАЇНИ: ПРОБЛЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ В КОНТЕКСТІ ІННОВАЦІЙНОГО ОНОВЛЕННЯ (ВЕКТОР СНД)

Автор(и)

  • Юлія Нижник ТНЕУ

Ключові слова:

Економічні інтереси, інноваційний розвиток.

Анотація

Розглянуто проблему цілісності та послідовності зовнішньоекономічної політики України з огляду на пріоритетність інноваційної моделі розвитку. На прикладі взаємовідносин із країнами СНД продемонстровано невизначеність, а відтак і труднощі в реалізації економічних інтересів України в
цьому контексті. Окреслено основні проблемні питання на шляху ефективного торговельно-економічного співробітництва з СНД та запропоновано
комплекс заходів щодо їх вирішення. Сформульовано алгоритм коректного
визначення та реалізації економічних інтересів України у глобальному середовищі.

Посилання

Актуальні проблеми економічних відносин між Україною та країнами СНД (зовнішньоторговельний аспект). [Електронний ресурс] – Режим доступу: // http://www.niss.gov.ua/Monitor/Juli2009/12.htm.

Основні тенденції у зовнішній торгівлі України та пріоритети зовнішньоекономічної політики за підсумками першого півріччя 2008 року. [Електронний ресурс] – Режим доступу: // http://www.niss.gov.ua/Monitor/oktober08/12.htm.

Тактичні пріоритети та стратегічні орієнтири економіки України. [Електронний ресурс] – Режим доступу: // http://www.niss.gov.ua/book/vidannya/prioriteti._new.pdf.

Бураковський І. Україна: зауваження до дискусій навколо СОТ, ЄС та ЄЕП // Національна безпека і оборона. – 2007. – № 7. – С. 54–55.

Жаліло Я. Україна в Єдиному економічному просторі: переваги інститу ціоналізації торговельних відносин // Національна безпека і оборона. –2007. – № 7. – С. 56–58.

##submission.downloads##

Опубліковано

22.08.2017

Як цитувати

Нижник, Юлія. «ЕКОНОМІЧНІ ІНТЕРЕСИ УКРАЇНИ: ПРОБЛЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ В КОНТЕКСТІ ІННОВАЦІЙНОГО ОНОВЛЕННЯ (ВЕКТОР СНД)». Журнал європейської економіки, вип. 9, вип. 2, Серпень 2017, с. 213-22, https://jeej.wunu.edu.ua/index.php/ukjee/article/view/317.

Номер

Розділ

МІЖНАРОДНА ЕКОНОМІКА