ПОЛІТЕКОНОМІЯ СВІТОВОГО ГОСПОДАРСТВА - Філіпенко, Антон (Журнал європейської економіки, 2017)
Здійснено системний аналіз світового господарства на основі методології міжнародної політичної економії. Розглянуто ліберальну концепцію, марксистський підхід та неомеркантилізм (економічний націоналізм). Зроблено висновок про те, що парадигма міжнародної політичної економії перебуває на стадії становлення, проте відображає сутнісні риси та тенденції розвитку світового господарства на сучасному етапі.