ОСОБЛИВОСТІ ТА ДИНАМІКА РОЗВИТКУ РЕГІОНАЛЬНИХ ТОРГОВИХ УГОД НА ПОЧАТКУ XXI СТОЛІТТЯ - Гладій, Ірина (Журнал європейської економіки, 2018)
Одним з наслідків активізації процесу утворення регіональних блоків стало формування трансконтинентальних торгових мереж; за таких умов зазнають трансформації не лише економічні та політичні механізми регулювання міжнародних потоків, а й розподіл сил та пріоритетів головних учасників світового ринку; тому виокремлення особливостей і тенденцій розвитку сучасних РТУ, характеристика їхньої просторової та економічної конфігурацій дають змогу по-новому розглянути вплив РТУ на процес глобалізації світового ринку.