СТАТИСТИЧНІ ПОКАЗНИКИ МЕНЕДЖМЕНТУ СТАНУ ЗДОРОВ’Я - Бурджіо, Джузеппе (Журнал європейської економіки, 2017)
Найважливішим для визначення рівня якості системи медичного обслуговування є оптимізація витрат на охорону здоров’я та виявлення недоліків у цій сфері. Існують різні статистичні методи визначення ефективності, результативності, реактивності та справедливості забезпечення. Можна використовувати декілька показників, залежно від того, у якій сфері їх застосовують, а також залежно від біхейвіористських змін, тобто поведінки провайдерів, професійних медичних організацій, громадян або менеджерів. Стаття передбачає критичний аналіз сучасних статистичних методик і показників, зокрема тих, які застосовують для визначення діяльності лікарень з метою поліпшення менеджменту якості медичного обслуговування.