НАЦІОНАЛЬНИЙ ТА РЕГІОНАЛЬНІ РИНКИ ПОСЛУГ УКРАЇНИ: ЧИ НАБЛИЖАЄМОСЬ МИ ДО ЄВРОПИ? - Мельник, Алла; Мельник, Юлія (Журнал європейської економіки, 2017)
Проаналізовано національний і регіональні ринки послуг України в статиці і динаміці. Діагностику здійснено з позиції оцінки їх структурної трансформації, що відображає глибинні якісні зміни. На основі емпіричних оцінок доведено наявність ознак сервісизації економіки України та її регіонів, що загалом відповідає європейським тенденціям розвитку ринків послуг. Виявлено бар’єри активізації структурних перетворень на національному та регіональних ринках послуг, які б відповідали європейським критеріям і сприяли інтеграції ЄС.