ЕТИМОЛОГІЯ, ТЕОРІЯ, КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЯ ТА ВИМІР ГЛОБАЛІЗАЦІЇ - Зварич, Роман (Журнал європейської економіки, 2017)
Встановлено етимологію глобалізації, охарактеризовано її дефінітивний апарат та аргументовано її відмінність із вестернізацією. Проаналізовано технографію виникнення і становлення теорії глобалізації, систематизовано головні напрямки її досліджень. Охарактеризовано розбіжність щодо концеп-туалізації явища глобалізації в розумінні причин, структури, наслідків та логіки її розвитку. Дано оцінку виміру глобалізації, встановлено її базові критичні зауваження і сформовано передумови, що обґрунтовують її альтернативу.