МЕХАНІЗМИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНО ОРІЄНТОВАНОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ В РОЗВИНУТИХ КРАЇНАХ - Мельник, Алла; Макара, Оксана (Журнал європейської економіки, 2017)
Розглянуто суть механізмів формування соціально орієнтованої національної економіки як основи для підвищення рівня життя населення. Проведено аналіз основних елементів механізмів соціально орієнтованої національної економіки в розвинутих країнах. Зроблено висновки щодо взаємодоповнення механізму ринкових відносин і механізму економічної політики держави в розв’язанні даної проблеми.