ПРОЦЕС ФІНАНСОВОЇ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ ТА ЙОГО ВПЛИВ НА ПЛАТІЖНІ БАЛАНСИ - Шаров, Олександр (Журнал європейської економіки, 2017)
Розглянуто вплив, який здійснює фінансова глобалізація на утворення та утримання зовнішніх дисбалансів. Насамперед це стосується лібералізації руху капіталів. Звернено увагу на те, що зовнішні дисбаланси за таких умов перетворилися на постійне явище.