ВПЛИВ ВИКОРИСТАННЯ ТА СПОЖИВАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ НА МІЖНАРОДНУ ТОРГІВЛЮ - ЗВАРИЧ, Роман; ЛІНХАЙ, Вей (Журнал європейської економіки, 2024)
У статті проаналізовано використання різних ресурсів, швидкість їх споживання та вплив таких процесів на навколишнє середовище. Розвинуто економічний зміст природних ресурсів у міжнародній торгівлі. Проаналізовано застосування енергії, мінералів, сільськогосподарської продукції, водних і біологічних ресурсів у контексті їхнього впливу на міжнародні відносини. На основі використання методології аналізу інформації щодо глобальних тенденцій торгівлі природними ресурсами обґрунтовано рекомендації, орієнтовані на їхнє збалансоване використання в макроекономічній політиці сталого розвитку. Згідно з результатами аналізу стану та ролі природних ресурсів у міжнародній торгівлі надано рекомендації для країн щодо формулювання політики сталого розвитку та управління природними ресурсами. Класифікація за JEL: F13, Q27, Q37, P28.