ЕКОНОМІКА ЄС: САНКЦІЙ ПРОТИ РОСІЇ ТА ЇХНІЙ ЗВОРОТНИЙ ВПЛИВ - Шаров, Олександр (Журнал європейської економіки, 2017)
Розглянуто наслідки для економіки країн ЄС економічних санкцій, які вони застосували проти Росії у зв’язку з її агресивними діями в Криму та на Донбасі, а також контрсанкцій («самосанкцій»), які Росія оголосила проти таких країн. На основі проведеного аналізу зроблено прогнози щодо можливого впливу таких наслідків на позицію країн-санкціонерів стосовно подальшого використання оголошених економічних обмежень у відносинах із Росією.