ІННОВАЦІЙНО-КРЕАТИВНИЙ КОМПОНЕНТ ГЛОБАЛЬНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ - Лук’яненко, Дмитро; Тітова, Олена (Журнал європейської економіки, 2017)
На сьогодні інноваційність стає пріоритетним фактором економічного розвитку і суспільного прогресу, відображаючи широкий спектр його політико-правових, освітніх, науково-технологічних, економічних і соціальних параметрів. В умовах глобалізації відбувається переорієнтація ресурсів розвитку на інтелектуальний капітал, продуцентами і носіями якого є університети. Глобальна інформатизація ринку праці, крос-культурна уніфікація формуютьглобальний споживчий попит на освітні послуги. Щоби бути конкурентоспроможною, Україні потрібно розвивати національний освітньо-інтелектуальний ресурс у руслі сучасних пріоритетів науково-технологічного прогресу.