КОНВЕРГЕНЦІЯ ІНФЛЯЦІЙНИХ ІНДЕКСІВ (НА ПРИКЛАДІ ТУРЕЧЧИНИ) - Сахін, Афсін; Акді, Ілмаз (Журнал європейської економіки, 2017)
Здійснено спробу дослідити, чи значення індексу споживчих цін (ІСЦ), його головних складових – субіндексів цін (на житло, продукти харчування, одяг, меблі, послуг сфери охорони здоров’я, транспорту, культури) та індексу оптових цін (ІОЦ) сходяться протягом періоду з січня 1988 р. до жовтня 2007 р. Виявлено, що всі пари сходяться згідно з даними, отриманими від підрозділів АФР (Азіатського фонду розвитку) та комітету з фінансування і розвитку інфраструктури (НАТО) за ознакою сходження Коші. Результати тесту KPSS також не відкидають нульову гіпотезу про стаціонарність величин за винятком пар індексів ІСЦ-житло та одяг-житло.