ДОВГА І ЗВИВИСТА ДОРОГА – ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ВСТУПУ ТУРЕЧЧИНИ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Фіфка, Маттіас (Журнал європейської економіки, 2017)
У 2005 р. Туреччині офіційно запропонували стати кандидатом в члени Європейського Союзу. Проте процес її вступу найважчий в історії ЄС. Крім політичних та соціальних протиріч, часто під сумнів ставилась готовність економіки Туреччини. У статті автор ставить за мету проаналізувати стан економіки країни та порівняти її з економікою Болгарії та Румунії на час їхнього вступу. Головний аналіз базується на питанні, чи турецька економіка досягла такого рівня, як економіка Болгарії та Румунії на період вступу цих країн до ЄС. Якщо так, то ЄС теоретично не міг заперечити можливість вступу на економічній основі.