ДИСКРЕЦІЙНА СКЛАДОВА ФІСКАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ В УКРАЇНІ - Вдовиченко, Артем (Журнал європейської економіки, 2017)
Поставлено задачу оцінки циклічно скоригованого бюджетного балансу в Україні (САВ) і використання даного показника для аналізу циклічності фіскальної політики. Параметри, необхідні для оцінки САВ, розраховано через застосування VECM-підходу. Отримані результати дають змогу зробити висновки щодо проциклічності фіскальної політики в Україні зі значними внутрішніми лагами, що підтверджують розрахунки з використанням альтернативних показників дискреційної фіскальної політики уряду.