ДО ПИТАННЯ ПРО РОЗВИТОК ЦИВІЛІЗАЦІЇ ЯК ОРГАНІЧНОЇ ЄДНОСТІ ЛЮДСТВА І НАВКОЛИШНЬОГО СВІТУ

Автор(и)

  • Микола Бєлопольський Академія економічних наук України

Ключові слова:

Планета і цивілізація в небезпеці, природні катаклізми, штучно створені людством негативні явища, об’єднання людства, інтелектуальний шлях розвитку, теорія розвитку суспільства (держави) та світу, потенціал розвитку світової цивілізації.

Анотація

Загроза всьому живому на Землі виходить із двох боків. З одного боку, - природні катаклізми (вплив космосу, зміна клімату, активізація вулканічних вивержень, цунамі тощо), а з іншого, - штучно створені людиною негативні явища (військові конфлікти, хвороби, голод, політичні, економічні, соціальні кризи тощо). Ці негативні явища, поєднуючись, змушують замислитись усіх розумних людей, що планета і цивілізація дійсно в небезпеці. Розробляються ідеї наукової теорії розвитку цивілізації як органічної єдності людства і навколишнього світу.

 

Посилання

Глобалізація і безпека розвитку / О. Г. Білорус, Д. Г. Лук’яненко та ін. -K.: КНЕУ, 2001.

Річний звіт Національного банку України за 2004 рік, http://www.bank.gov.ua.

Статистичний щорічник України за 2004 рік. / За редакцією О. Г. Осау-ленка. - Державний комітет статистики України, 2005.

Тодаро П. М. Экономическое развитие: Учебн. / Пер. с англ. - М., 1997.

Шумпетер Й. Теория экономического развития / Пер. с нем. - М., 1982.

The Global Competitiveness Report 2004-2005, http://www.weforum.org.

##submission.downloads##

Опубліковано

25.10.2017

Як цитувати

Бєлопольський, Микола. «ДО ПИТАННЯ ПРО РОЗВИТОК ЦИВІЛІЗАЦІЇ ЯК ОРГАНІЧНОЇ ЄДНОСТІ ЛЮДСТВА І НАВКОЛИШНЬОГО СВІТУ». Журнал європейської економіки, вип. 5, вип. 1, Жовтень 2017, с. 6-18, https://jeej.wunu.edu.ua/index.php/ukjee/article/view/937.

Номер

Розділ

РЕГІОНАЛІЗАЦІЯ І ГЛОБАЛІЗАЦІЯ