ЄВРОПЕЙСЬКА ЕКОНОМІКА ВІД АТЛАНТИКИ ДО УРАЛУ(XIII ЕКОНОМІЧНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ У КРИНИЦІ ГУРСЬКІЙ: ІНФОРМАЦІЯ, РОЗДУМИ, ІДЕЇ)

Автор(и)

  • Євген Савельєв ТНЕУ
  • Ірина Гладій ТНЕУ
  • Віталіна Куриляк ТНЕУ

Анотація

Головна проблема, яка хвилює нині Центральну Європу, - це визначення і здійснення змін, що забезпечують співіснування у структурах Європейського Союзу. Разом з тим, пошукуються відповіді на питання, чи зможуть країни цієї частини континенту запропонувати щось розширеній Європі і що саме, як подолати розрив між багатими й бідними народами та окремими верствами суспільства. При цьому полікультурність, яка зростає з розширенням європейського об’єднання, має стати джерелом примноження багатства, а не тягарем, а для цього треба розробляти механізми розвитку глобалізації та збереження національної ідентичності. Саме ці проблеми домінували у виступах учасників конференції з країн-претендентів на вступ до ЄС, особливо на першій пленарній сесії «Центральна Європа - фінал чи новий старт?» у доповідях президентів: Македонії - Бориса Трайковського, Польщі - Олександра Квасневського, Румунії - Іона Ілієску, Хорватії - Степана Месича.

 

##submission.downloads##

Опубліковано

08.05.2018

Як цитувати

Савельєв, Євген, et al. «ЄВРОПЕЙСЬКА ЕКОНОМІКА ВІД АТЛАНТИКИ ДО УРАЛУ(XIII ЕКОНОМІЧНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ У КРИНИЦІ ГУРСЬКІЙ: ІНФОРМАЦІЯ, РОЗДУМИ, ІДЕЇ)». Журнал європейської економіки, вип. 2, вип. 4, Травень 2018, с. 473-85, https://jeej.wunu.edu.ua/index.php/ukjee/article/view/1210.

Номер

Розділ

НАУКОВЕ ЖИТТЯ

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 3 4 5 > >>