ЄС ТА ПІВДЕННА АФРИКА: ДОСВІД СПІВПРАЦІ

Автор(и)

  • Олександр Шаров Радник посольства України в ПАР

Анотація

Процес розширення ЄС за рахунок, головним чином, колишніх країн «соціалістичного табору» та набуття деякими іншими країнами, в тому числі Україною, статусу «країни-сусіда ЄС» викликав зрозуміле зацікавлення різними формами співпраці Європейського Союзу з іншими країнами. Перш за все, це стосується географічно близьких, прикордонних країн, наприклад, членів EFTA та країн Середземномор’я. Але феномен глобалізації вносить свої поправки до традиційних уявлень і виявляється, що навіть географічно віддалені країни можуть, з точки зору світової економіки, бути ближчими сусідами, аніж деякі прикордонні держави. Одним з прикладів таких відносин є відносини ЄС з Південно-Африканською республікою.

 

Посилання

EU-SA Agreement: South Africa, Southern Africa and the European Union. Ed. By Bertelsmann-Scott Т., Mills G. And Sidiropoulos E. - Johannesburg, 2000.-P. 100.

Journal of Common Market Studies, Dec., 1995. - P. 559.

Venter D., Neuland E. The European Union and South Africa. - Johannesburg, 2004.- P. 194.

EU-SA Agreement: South Africa, Southern Africa and the European Union. -P. 96.

South African Journal of Economics, Dec., 2002, p. 1219.

##submission.downloads##

Опубліковано

23.04.2018

Як цитувати

Шаров, Олександр. «ЄС ТА ПІВДЕННА АФРИКА: ДОСВІД СПІВПРАЦІ». Журнал європейської економіки, вип. 3, вип. 2, Квітень 2018, с. 228-37, https://jeej.wunu.edu.ua/index.php/ukjee/article/view/1119.

Номер

Розділ

ЗАПИСКИ ДИПЛОМАТА

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають

1 2 > >>